De natuur in

Onze tips voor natuuruitjes

Drenthe is niet voor niets onze oerprovincie. Nergens kan je zó lang wandelen zonder iemand tegen te komen! En ook op de (elektrische) fiets kan je de natuur verkennen. Of een blotevoetenpad proberen.

Uitgestrekte natuurgebieden

Maar liefst drie uitgestrekte naruurgebieden bij ons om de hoek: Holtingerveld, Drents-Friese Wold en Dwingelderveld. Prachtige oernatuur met korte en lange wandelroutes, uitkijktorens, blotevoetenpaden en schaapskooien. Bovendien hebben ze allemaal een bezoekerscentrum met leuke activiteiten voor kinderen én kan je er wandelen met de boswachter.

Hunebedden

Natuurlijk mag een bezoekje aan de hunebedden niet ontbreken als je bij ons verblijft. We hebben meerdere hunebedden op rijafstand. De D53 en D54 zijn maar zes minuten rijden en liggen aan het begin van het prachtige Holtingerveld. En dus combineer je een bezoek met een fijne wandeling en sluit je af met een lekkere lunch of koffie met gebak bij Theehuis ‘t Hunebed.

Mountainbiken

Neem je mountainbike zelf mee of huur er eentje bij onze buren van Fietstransferium Frederiksoord. Steek de weg over en je vindt de eerste mountainbike route. Eerst een eindje met de auto kan ook, dan fiets je zo de uitgestrekte natuurgebieden in. Er worden ook tochten georganiseerd. Combineer je fietstocht met een verblijf bij ons!