De omgeving

Drenthe, oerprovincie
Kleinschalig en gemoedelijk
Volop in de natuur
Voor rustzoekers en vrijbuiters

Ontspannen én beleven

Houd je van ruimte en natuur om je heen? Onze tiny houses staan op écht ruime plekken, hebben heerlijke uitzichten en je hoort overal zingende vogels. En dan vanuit je hangmat reeën spotten, da’s genieten toch?

Bij ons vermaken de kinderen zichzelf! Slingerend de sloot over, eindeloos zwieren op de nestschommel en kliederen bij de waterpomp. Of lekker scheuren op de skelters. Samen hutten bouwen en struinen door de boomgaard. En kijken bij de schaapjes, konijnen en kippen verveelt nooit.

Geen animatie of theaterspektakel. Wel marshmallows roosteren boven het kampvuur, een ontbijtmand op zondagochtend en een wijntje in de hottub. In de zomer geniet je van zelfgemaakte pizza uit de buitenoven

Koloniën van Weldadigheid

Unesco Werelderfgoed

Ken je de historie van de Koloniën van Weldadigheid? Over Johannes van den Bosch die armoede in de 19e eeuw wilde oplossen en ‘paupers’ uit de grote stad naar Drenthe haalde (toen nog onbereikbare wildernis). Daar gingen ze aan de slag met het ontginnen van land en konden ze een nieuw leven opbouwen. Het visionaire plan was uiteindelijk niet heel succesvol maar ging wel wereldwijd de geschiedenisboeken in. 

Bij ons de sloot over en je bevindt je in werelderfgoed! In leuke musea (ook voor kinderen!) maak je kennis met de unieke historie van dit prachtige gebied. Fietsroutes leiden je langs oude kerkjes, statige boerderijen en knusse koloniehuisjes.

In de omgeving

Steek de weg over en je bent in het bos! Voor een eindje kuieren maar ook voor lange afstanden wandelen én fietsen. Je vindt hier drie natuurgebieden op steenworp afstand. En wist je dat hier ook veel te beleven valt? Leuke musea, steden, marktjes en dierenparken binnen handbereik. En wat je misschien niet in Drenthe verwacht, je kan hier heel dichtbij ook het water op! Lekker zwemmen, suppen of een bootje huren.

De natuur in

Drenthe is niet voor niets onze oerprovincie. Nergens kan je zó lang wandelen zonder iemand tegen te komen. En ook op de (elektrische) fiets kan je de natuur verkennen. Of een blotevoetenpad proberen.

Lees meer

Leuke musea

Veel leuke musea bij ons in de buurt! Ze vertellen verhalen over de oertijd, de natuur en natuurlijk alles over de bijzondere geschiedenis van de Koloniën van Weldadigheid.

Lees meer

De stad in

Knusse historische vestingstadjes zoals Steenwijk en grotere historische steden zoals Zwolle en Leeuwarden. Allemaal prima af te rijden voor een dagje uit. Maar ook de brinkdorpen in de buurt zijn de moeite waard.

Lees meer

Het water op

Misschien denk je bij Drenthe niet meteen aan water, maar je kan hier volop het water op en in. Heerlijk voor in de zomer. Zwemmen, een bootje huren of lui dobberen op je sup.

Lees meer

Activiteiten

En er valt nog meer te beleven! Wat dacht je van een Indonesisch dierenpark of een spannend klimparcours boven in de bomen? Of een ritje in een heuse luchtballon? En ook Wildlands is prima te bereiken vanuit ons.

Lees meer