De stad in

Onze tips voor een stedentrip

Knusse vestingstadjes en grotere historische steden. Allemaal prima af te rijden voor een dagje uit. Ook de brinkdorpen in de buurt zijn de moeite waard. We bevinden ons op de rand van Drenthe, Overijssel én Friesland dus je hebt het voor het uitkiezen!

Steenwijk

Steenwijk is een gezellige vestingstad en de dichtstbijzijnde stad vanaf onze plek. Je vindt er een uitgebreid winkelaanbod, oude kerken, fijne restaurants, theater en bioscoop en een marktplein met terassen. Een museum dat je echt niet mag missen is Villa Ramswoerthe.

Zwolle

Op een half uurtje rijden ligt hanzestad Zwolle. Ook een mooie stad met een historisch centrum. Fijne terrassen, knusse straatjes, toffe musea en grachten die perfect geschikt zijn voor een rondvaart met je hele gezin. Vergeet met de kleintjes ook een bezoek aan Dinoland niet!

Leeuwarden

Leeuwarden noemen ze ook wel klein Amsterdam. Historische herenhuizen, oude grachten en veel monumenten. Maar gelukkig veel minder groot en toeristisch. Hier kan je je prima een hele dag vermaken. Hoogtepunten: Het Fries Museum, de Skevetoren en de Blokhuispoort, een voormalige gevangenis die is omgetoverd tot culturele hotspot.

Brinkdorpjes

Veel minder groot maar zeker de moeite van het bezoeken waard zijn de brinkdorpen in de buurt zoals Diever, Ruinen en Dwingeloo. Met een historische brink, pittoreske straatjes en een oude kerk zijn het fijne plekken om rond te struinen. Bovendien zijn ze allemaal gelegen aan een natuurgebied en dus goed te combineren met een flinke wandeling! Diever heeft bovendien een prachtig openluchttheater – het Shakespeare theater.