Eten & drinken

Onze tips voor eten & drinken

Lekker en uitgebreid eten en drinken is tijdens je vakantie of weekendje weg belangrijk. Wij gingen voor je op pad en verzamelden de aanraders voor je!

Restaurant Posten vlakbij tiny house met hottub in Drenthe

Posten in Frederiksoord

Op een paar minuutjes lopen vind je Posten. Nordic cuisine in het oude monumentale pand waar vroeger het postkantoor gevestigd was. Bijzondere verrassingsmenu’s met heerlijke wijnen. Neem de tijd en geniet van een uitgebreid avondje voor twee met een scandinavisch tintje.

Herberg de Wildehof vlakbij tiny house met hottub

Herberg de Wildehof in Vledder

Ook heel dichtbij (een paar minuten fietsen) vind je aan de rand van het bos pannenkoekenrestaurant De Wildehof. Heel geschikt voor een etentje met het hele gezin. Grote en kleine pannenkoeken in een ongedwongen en authentieke setting. Voor de kleintjes liggen er spelletjes en kleurplaten klaar.

Restaurant Ludiek vlakbij tiny house met hottub in Drenthe

Ludiek in Havelte

Aan de rand van het mooie dorp Havelte vind je Ludiek. Een sfeervol restaurant waar je uitgebreid met z’n tweetjes kan dineren. Met fijne verrassingsmenu’s en wijnen. Maar ook voor een lekkere lunch met je kinderen op het grote buitenterras kan je hier goed terecht. Het is de stevige fietstocht meer dan waard (of je pakt gewoon de auto)!

Tramhalteplein vlakbij tiny house met hottub

Tramhalteplein in Noordwolde

Voor een lekkere lunch of koffie met taart moet je zeker even in dit voormalige tramstation neerstrijken! Een toffe en historische plek met veel lekkers.  Maar echt, de zelfgebakken taarten, brownies, cheesecakes en koeken zijn om je vingers bij af te likken. Leuk te combineren met een bezoekje aan het naastgelegen Nationaal Vlechtmuseum. De geschiedenis van het vlechten kende je vast nog niet en je spot er veel mooie rotan en rieten objecten!

Bijenhoff vlakbij tiny house met hottub

De Bijenhoff in Frederiksoord

Als je bij ons de weg oversteekt, duik je zo de Bijenhoff in. Een beleefpark met doolhof, imkerij, blauwe bessentuin en Parkcafé. In de zomer pluk je er zelf een mandje bessen en een bakkie koffie met ‘iets erbij’ drink je in het café. In natuurwinkel Bij Els vind je biologische groenten, brood en andere dagelijkse boodschappen.

Onze eigen ontbijtmand

Op zondagochtend kan je een goed gevulde ontbijtmand bij je huisje laten bezorgen. Met vers fruit, sap, yoghurt van de boer, cereals, diverse broodjes en beleg, een eitje van de kippen en een homemade lekkernij. De kosten zijn € 13,50 per volwassene en € 9,50 per kind vanaf 3 jaar. Tot 3 jaar eet je gratis mee. Lekker ontspannen aan je zondag beginnen!