Het water op

Onze tips voor waterratten

Misschien denk je bij Drenthe niet meteen aan water, maar je kan hier dus echt volop het water op en in. Heerlijk voor in de zomer. Zwemmen, een bootje huren of lui dobberen op je sup.

Op de sup door de Weerribben

Op zo’n 20 minuten rijden ligt natuurgebied De Weerribben. Voor veel toeristen vooral bekend vanwege Giethoorn. Wil je liever de grote massa ontwijken, huur dan een fluisterbootje of sup in Ossenzijl. Een uitgestrekt gebied waar je je zo de hele dag kan vermaken.

Bosbad Vledder

Op loopafstand vind je Bosbad Vledder. Een heerlijk buitenzwembad dat van april tot september geopend is. En in de vakantie ‘s avonds ook. Er is een peuterbad, een diep bad en een toffe glijbaan. Je kan er uitrusten op de uitgestrekte zonneweide en spelen in de grote speeltuin. Ook is er een theehuis waar je ijs, patat en drinken kan kopen.

‘t Nije Hemelriek

Nee dit is niet Zweden, maar echt Drenthe! Dit azuurblauwe meer met witte stranden en omzoomd met dennenbomen is perfect geschikt voor een dagje uit! Je kan er naar hartelust zwemmen, een sup huren of in het waterpark je energie kwijt. En wie niet wil zwemmen, maakt een prachtige wandeling rond het meer!

Kano varen

Op 10 minuten rijden, net over de grens met Friesland, huur je een kano bij de Lindevaarders.  Door moerassen en weilanden over het riviertje de Linde. Je voelt je een avonturier en komt nauwelijks iemand tegen. Maak een prachtige tocht en verorber je lunch op de picknickplek aan het water.