Leuke musea

Onze tips voor leuke musea

Wist je dat er in onze omgeving verassend veel musea zijn? Op loop – en fietsafstand en ook wat verder rijden. De meeste ook heel leuk en geschikt voor kinderen! Hieronder vind je een selectie van onze favorieten.

De Proefkolonie

Op loopafstand vind je de Proefkolonie. Hier begint je ontdekkingstocht door de Koloniën van Weldadigheid. Een toffe multimediale beleving van de geschiedenis met ook genoeg te dóen. In de zomer rijdt de kolonietram je rond in het gebied en in de brasserie drink je een lekkere bak koffie met taart of uitgebreide lunch.

Oermuseum Diever

In het brinkdorpje Diever (10 minuten rijden) vind je in een prachtig monumentaal pand het knusse OERmuseum. Daar reis je door de oertijd en spot je een heuse mammoet. Ook voor kleine kinderen een fijn museum! En als je klaar bent, duik je een café in of maak je een stevige wandeling door het bos.

Het gevangenismuseum

In Veenhuizen vind je het spannende gevangenismuseum. Ook onderdeel van de Koloniën van Weldadigheid. Je leert er alles over gevangenissen van vroeger en nu én over de strafkolonie Veenhuizen. De kids kunnen er een rondje maken met de boevenbus. Echt een aanrader!

Zeemuseum Miramar

Dit museum verwacht je niet in de bossen van Drenthe. Een zeemuseum! Een museum met een bijzonder verhaal en een grote collectie vondsten uit de zee. Met wisselende collecties zoals die over de plastic soep en leuke activiteiten in de schoolvakanties. Maar 5 minuten lopen!

Natuurmuseum vlakbij tiny house met hottub in Drenthe

Fries museum & Natuurmuseum Leeuwarden

Heb je zin om het wat verderop te zoeken of er aan dagje uit van te maken? In Leeuwarden (op 45 minuten rijden) vind je twee echt mooie museums. Het Fries Museum heeft verschillende collecties, activiteiten én het Verzetsmuseum en een klein filmtheater in huis. In het Natuurmuseum zie je alles van de kleinste bij tot het enorme skelet van een potvis. Je ontdekt er met je hele gezin alles over de natuur!