Op de agenda

Onze tips voor uitjes

Je kan bij ons natuurlijk heerlijk ontspannen en tot rust komen. Maar er is ook van alles te beleven in de omgeving. Wij geven je vast een paar tips!

Ontdek het Mammoetspoor

Heb je zin in klimmen, sjorren, speuren en toeteren? Wil je weleens weten hoe het is om te leven zoals de mensen van heel, heel vroeger? Een nieuwe beleefroute voor kinderen van 2,7 kilometer gaat over de Havelterberg, langs de hunebedden en de schaapskooi. Volg het spoor van de Mammoet!

Kinderfietsavontuur bij tiny house met hottub in Drenthe

Kinderfietsavontuur door de Kolonién van Weldadigheid

Aan de hand van een route die je in je eigen zakboekje vindt, maak je een mooie fietstocht door ons unieke gebied. Onderweg kom je van alles te weten over de Vrije Koloniën van Weldadigheid. Heb jij het in je om een echte kolonist te zijn? Je ontdekt het allemaal! Startpunt bij museum De Proefkolonie.

Oerrr Schapendagen

Tijdens de Oerrr Schapendagen in de zomervakantie ontdek je alles over schapen, lammetjes en wol. Je gaat ook zelf aan het werk én er is een leuke speurtocht. Aanmelden is verplicht en deze dagen zitten snel vol dus wacht niet te lang! Wist je trouwens dat er bij Bezoekerscentrum Dwingelderveld het hele jaar door leuke activiteiten voor jong en oud zijn?

Dinotentoonstelling vlakbij tiny house met hottub in Drenthe

De Triceratops in Leeuwarden

Tien jaar geleden al ontdekten wetenschappers maar liefst 5 Triceratops in de Verenigde Staten. Eén ervan is van 11 juli tot 18 augustus te zien in Leeuwarden! Je kan er een hele Dino dag van maken met een dino tour door de stad, een pop-up museum en verschillende dino activiteiten. 

Zeemuseum Miramar bij tiny house met hottub in Drenthe

Maak je eigen onderwaterwereld

Miramar Zeemuseum organiseert tijdens de zomervakantie elke woensdag een speciale knutselactiviteit: Maak je eigen onderwaterwereld. Hoe ziet jouw ideale, kleurrijke oceaan eruit? Kies een potje en maak met schelpen en papier allerlei verschillende onderwaterdieren en planten. Creëer een echte zeebodem met zand en je hebt je eigen onderwaterwereld gemaakt! Je kunt elke woensdag tussen 13:00 en 17:00 meedoen aan deze speciale knutselactiviteit.

Shakespeare Openluchttheater

Op 15 minuten rijden vind je het Shakespeare Openlucht theater. Een sfeervol theater in het bos bij Diever. Elke zomer wordt er een ander stuk van Shakespeare opgevoerd en dat al 75 jaar! De voorstellingen zijn humoristisch, verrassend en met een hedendaags tintje. En de sfeer is heel gemoedelijk, echt een aanrader! Maar wees er dus snel bij.

Uitjes met kinderen bij tiny houses met hottub in Drenthe

Op de agenda in de buurt

En er is nog veel meer te doen. Veel workshops in leuke museums maar ook toffe georganiseerde outdoor activiteiten. Kijk op de agenda van Drenthe.nl voor meer uitjes en evenementen in de meivakantie.

En verder in onze omgeving

De natuur in

Drenthe is niet voor niets onze oerprovincie. Nergens kan je zó lang wandelen zonder iemand tegen te komen. En ook op de (elektrische) fiets kan je de natuur verkennen. Of een blotevoetenpad proberen.

Lees meer

Leuke musea

Veel leuke musea bij ons in de buurt! Ze vertellen verhalen over de oertijd, de natuur en natuurlijk alles over de bijzondere geschiedenis van de Koloniën van Weldadigheid.

Lees meer

De stad in

Knusse historische vestingstadjes zoals Steenwijk en grotere historische steden zoals Zwolle en Leeuwarden. Allemaal prima af te rijden voor een dagje uit. Maar ook de brinkdorpen in de buurt zijn de moeite waard.

Lees meer

Het water op

Misschien denk je bij Drenthe niet meteen aan water, maar je kan hier volop het water op en in. Heerlijk voor in de zomer. Zwemmen, een bootje huren of lui dobberen op je sup.

Lees meer

Activiteiten

En er valt nog meer te beleven! Wat dacht je van een Indonesisch dierenpark of een spannend klimparcours boven in de bomen? Of een ritje in een heuse luchtballon? En ook Wildlands is prima te bereiken vanuit ons.

Lees meer

Eten en drinken bij tiny house met hottub in Drenthe

Eten & drinken

Lekker en uitgebreid eten en drinken is tijdens je vakantie of weekendje weg belangrijk. Wij gingen voor je op pad en verzamelden de aanraders voor je!

Lees meer